250 Jaar Glas in Leerdam

Date:12 dec 15
Glasboek kaftIn opdracht van het burgerinitiatief 250 Jaar Glas in Leerdam heeft Het Kontakt Media een 120 pagina’s tellend jubileumboek samengesteld, dat terugblikt op alle activiteiten die rond 250 Jaar Glas in Leerdam zijn gehouden.
Het boek geeft een bijzonder spectaculair kijkje in de fabriek van O-I Manufacturing en het mallenarchief van Royal Leerdam Crystal. Ook de Glasdagen zijn in beeld gebracht, net zoals alle projecten van het burgerinitiatief. De vervaardiging van het jubileumobject is van het eerste warme glas tot het slijpen gefotografeerd. De fotografen legden ook de zoektocht naar de nieuwe Copier vast, de schatten die achter de ramen vandaan kwamen en de wijze waarop Leerdamse glasblazers oude mallen nieuw leven in hebben geblazen. Verder ontbreekt een hoofdstuk over de geschiedenis van het Leerdamse glas niet.

De fotografie in het boek is verzorgd door Leerdamse topfotografen, die belangeloos het jubileumjaar in beeld hebben gebracht. Het Kontakt Media verzorgde de samenstelling en vormgeving van het boek.

Prachtige terugblik
Het eerste exemplaar van het boek is op zaterdag 12 december 2015 overhandigd aan burgemeester Rinus Houtman. Hij nam het fotoboek met grote trots in ontvangst met de lovende woorden: “Dit jubileumboek is een prachtige terugblik op het jaar, een waardevolle, tastbare herinnering.”

Verkoop
Het boek is in een oplage van 1.300 stuks gedrukt bij De Groot Drukkerij in Goudriaan. Het merendeel van de exemplaren is via voorinschrijving verkocht. Bij Kristal-Glas (Hoogstraat 45, Leerdam) zijn nog een beperkt aantal exemplaren te koop, voor 14,95 euro.