Bedrijvig Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, nr. 10

bedrijvig-av-10“Ik ben een trotse Hollander, ik zie dat we de wedstrijdjes met het buitenland winnen. Dan moeten we het niet zoeken in lage uurlonen, maar in automatisering en constante kwaliteit. Wij maken producten van een kwaliteit die Slowakije niet kan leveren.” Dat stelde Richard van Verkerk van TSL Leerdam, tijdens het rondetafelgesprek dat we opzetten rond het thema van deze editie van Bedrijvig Alblasserwaard Vijfheerenlanden: de arbeidsmarkt. Een nieuwe insteek voor de coverstory, die goed beviel. Anne Marie Hoekstra schreef het verslag, waarin onderwerpen als de Wet Werk en Zekerheid en de inzet van zzp’ers aan bod kwamen.

De problemen waar zzp’ers mee te kampen hebben staat centraal in het interview dat we hadden met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) en fiscalist Frank Meerkerk uit Ottoland. “Ik verwacht dat als er geen duidelijkheid komt er vanaf december een nieuwe golf zzp’ers geen opdrachten meer krijgen van grote bedrijven die nu nog afwachten hoe de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties zich verder ontwikkelt.”

Maar ook op andere manier zoomen we in op de arbeidsmarkt, zoals met een verslag van een bijeenkomst waar John de Wolf sprak over de meerwaarde van vijftigplussers op de werkvloer. Natuurlijk ontbreken daarnaast vaste ingrediënten als Het Ambacht, Dit is mijn Pak en de ondernemersadviezen en columns niet. Voor Bedrijf in Beeld gingen we op bezoek bij de eerste editie van het Rabo Carrière Event. Kortom: meer dan genoeg leesmateriaal om u te informeren en te inspireren. Veel leesplezier!

Namens het team,

Geurt Mouthaan en Marijke Verhoef

Heeft u problemen met het bekijken van het magazine, open deze pagina dan niet in Chrome maar in Internet Explorer.