Bedrijvig Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, nr. 11

Voor deze editie van Bedrijvig doken we de keuken; letterlijk, voor het opnemen van een bijzonder promotiefilmpje. Maar ook figuurlijk, want het thema is deze keer ‘Food’. Het produceren en verkopen van eten en drinken is een belangrijk onderdeel van de economie van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

De zuivel van onze melkveehouders en het fruit van de Betuwe, die kennen we natuurlijk allemaal. Maar voor onze coverstory gingen we langs bij Slagerijen Kaldenberg, die ons het slagersvak in zijn meest vooruitstrevende vorm lieten zien. Kwaliteit, daar draait het bij het Vurense bedrijf om. “Je moet minder vlees eten, maar zorg dat áls je vlees eet, je goed vlees eet”, is de overtuiging van Joop en Piet Kaldenberg.

Kwaliteit is ook hét uitgangspunt van Tankstation Scheiwijk, dat laat zien dat je op zo’n locatie veel meer dan alleen een snelle en goedkope hap aan kunt bieden. Collega Anne Marie Hoekstra schoof daarnaast aan bij Bram Muilwijk uit Nieuw-Lekkerland. In 2007 kreeg hij in een shoarmatent een idee dat leidde tot de geboorte van zijn Yil’driz-sauzen. De ingeving groeide uit tot een bedrijf met een omzet van 6,7 miljoen per jaar.

Voeg daarbij de vaste onderdelen van elke Bedrijvig en het mag duidelijk zijn dat ook deze editie weer meer dan voldoende ‘leesvoer’ te bieden heeft!

De volgende uitgave van Bedrijvig komt uit op 9 juni en staat in het teken van ontspanning. Een advertentie reserveren kan via bedrijvig@hetkontakt.nl.