Bedrijvig Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, nr. 13

Een gat in de markt zien; dat was voor veel ondernemers ooit het moment waarop ze besloten voor zichzelf te beginnen. Maar veel bedrijven, ook in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden, blijven niet op dat punt steken. Zij vernieuwen constant om in te spelen op wat een snel veranderende markt vraagt. In deze editie van Bedrijvig zoomen we met het thema ‘Innovatie’ op dit onderdeel van ondernemen in.

Een van de meest in het oog springende voorbeelden daarvan is het dijkversterkingsproject tussen Kinderdijk en Schoonhoven. De innovatieve aanpak was begin dit jaar goed voor een prijs. De vakjury van de InfraTech Innovatieprijs was in januari onder de indruk van de prestatie die Mourik levert, in samenwerking met BESIX en opdrachtgever Waterschap Rivierenland. De vernuftige manier waarop het bedrijf zowel bestaande als innovatieve oplossingen benut voor het dijkverbeteringsproject Kinderdijk-Schoonhovenseveer (KIS), gaf de doorslag.

Bij Damen Shipyards innoveren ze op zijn Hollands. Ze signaleren een probleem, bedenken een oplossing en gaan door. Zo gaat dat in de scheepsbouw. Bedrijvig staat met product manager Robert Luth stil bij de nieuwste innovatie: de Waterbus 2407. “Het is echt een enorme stap vooruit”, zegt Luth.

Het zijn maar twee items uit weer een goed gevulde editie van Bedrijvig. Veel leesplezier!