Bedrijvig Alblasserwaard Vijfheerenlanden nr. 7

Bedrijvig Alblasserwaard & Gorinchem en Bedrijvig Rivierenland zijn met ingang van 1 januari 2016 samengevoegd tot één ultradikke Bedrijvig Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Een prachtig business to business magazine over het ondernemerschap in de streek.

Deze zevende uitgave staat in het teken van mobiliteit. Voor de coverstory schoven we aan bij Gert Kooijman van Autobedrijf Kooijman. Zijn Viaanse onderneming speelde de hoofdrol in de documentaire ‘Garage 2.0’, die op de landelijke televisie en op documentairefestival IDFA werd vertoond. Bedrijvig ging in gesprek met eigenaar Gert Kooijman over zijn drive om altijd de beste te willen zijn.

Natuurlijk ontbreken verhalen over creatief woon-werkverkeer, de autobranche, vergaderen op het water en creatief omgaan met de files niet in dit themanummer. Bedrijvig was ook te gast bij het derde Blauwzaam Café, dat onder andere inging op manieren om de drukte op de weg terug te dringen.

Daarnaast brengt Bedrijvig een bijzonder interview met Mourik Groot-Ammers. Wat voor dit bedrijf begon met een aansprekend project in het hartje van Alphen aan den Rijn veranderde begin augustus in enkele seconden in een ramp van formaat. Directeuren Kees Jan Mourik en Jaap Kruijt gaan in op hoe het Ammerse familiebedrijf hiermee omging.