Bedrijvig Heusden & Altena nr. 9

Het negende nummer van Bedrijvig Heusden & Altena staat helemaal in het thema van mobiliteit. Voor de coverstory meerden we aan bij Instalho Scheepsbouw en Holland Shipyards. Cor Hoogendoorn vertelt hoe hij zijn bedrijf door het zware weer loodste. Met onder andere de revolutionaire EDDY Tug en zelfvoorzienende accommodatieunits bestormt hij de markt, terwijl hij vaste grond onder de voeten zoekt in Sierra Leone.

We schuiven ook aan bij de wethouders Van der Hoeven, De Jong en Bergsma. Mobiliteit is in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem een belangrijk begrip. De wethouders vertellen de toekomstplannen en de economische voordelen die een goede ontsluiting kan bieden. Maar ook duurzaamheid wordt niet uit het oog verloren.

Daarnaast biedt deze Bedrijvig volop verhalen over de autobranche, met onder andere een rijtest in de nieuwe Volvo XC 90. Een achtergrondverhaal over het creatief omzeilen van de files ontbreekt niet.

Verder aandacht voor de bovengemiddelde groeipotentie van de regio, de Toontje Sprenger Pluim, de Werkendam Maritime Industries, het goede doel van industrieterrein De Rietdijk, Ondernemend Altena en De Kurenpolder. Tevens geven diverse specialisten ondernemersadviezen.