Floris, nr. 4

Date:19 apr 17
Tags:

Alstublieft, dit is ‘em dan: het business- en lifestylemagazine Floris. Nee, het is niet de eerste editie die verschijnt. Maar het is wel de eerste keer dat we hem huis-aan-huis laten bezorgen. En daar zijn we best trots op. Want als je iets maakt wat je mooi vindt, wil je dat met zoveel mogelijk mensen delen. Deze Floris is daarom écht voor iedereen.

Floris bundelt het beste uit de Krimpener- en Lopikerwaard in één magazine vol business en lifestyle. We trappen af met een bezoek aan het bijzondere familiebedrijf Otolift in Bergambacht. Het afgelopen jaar kun je zonder overdrijven vorstelijk noemen; de broers Ooms haalden het predicaat koninklijk binnen én mochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima rondleiden. “Ze zijn hier een uur geweest, maar het voelde als vijf minuten. Hoe we erop terugkijken? We zijn heel trots.”

In de bajes
Wij zijn op onze beurt weer trots op onze reportage in PI Krimpen. Een gevangenis uitkomen, dat is niet makkelijk. Maar binnenkomen kostte ook de nodige moeite. Het was het wel waard: in woord en beeld kunnen we laten zien hoe het er in de ‘bajes’ in Krimpen aan den IJssel aan toegaat. Over het kat-en-muisspel met de gevangenen, het feit dat het zeker geen hotel is en het voorkomen dat iemand na zijn straf weer de fout ingaat.

Een stuk luchtiger is onze duik in de wereld van het zilver. We brengen het eeuwenoude én hypermoderne ambacht van Juwelier de Vaal in beeld en tonen de voorjaarsmode tussen de topstukken in het zilvermuseum. Regionale modewinkels laten zien hoe je er dit voorjaar tiptop gekleed bij kunt lopen.

Veel leesplezier!

 

De volgende uitgave van Floris komt uit op 20 oktober.