‘Hoe krijg ik mijn nieuws in de krant?’

cursusOp uitnodiging van Welzijn Lingewaal en Stichting Welzijn (Leerdam en Giessenlanden) gaf Kontakt-journalist Marijke Verhoef in 2014 vier keer de cursus ‘Hoe krijg ik mijn nieuws in de krant?’. Speciaal ontwikkeld voor vrijwilligers. In twee uur tijd maakte ze hen wegwijs in medialand.

Hoe werkt een redactie? Wat is nieuws? Hoe schrijf je een goed persbericht en hoe lever je dat aan? Via welke media kan ik mijn organisatie promoten? Hoe maak ik een goede foto? De deelnemers gingen ook zelf aan de slag en schreven een kort nieuwsbericht of een korte aankondiging. Het resultaat werd direct besproken.

Lia de Vries van Stichting Welzijn: “De cursus werd goed bezocht. Door middel van een powerpointpresentatie werd alles helder verwoord. Het was prettig dat de cursisten direct hun vragen konden stellen en helder antwoord kregen. Ze werden ook zelf aan het werk gezet, met de 5W’s en H (wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe) als leidraad. Aan het eind van de avond werden de opdrachten gezamenlijk bekeken en besproken. De cursisten gaven aan graag op de hoogte te willen blijven van een eventuele vervolgworkshop, daaruit blijkt dat het een zinvolle avond is geweest.”