Kloppend hart van Lopik

Date:14 nov 15

boek lopikIn opdracht van de gemeente Lopik heeft Het Kontakt Media het boek ‘Kloppend hart van Lopik’ samengesteld. Het is een prachtig naslagwerk geworden over de veranderingen in het centrum van Lopik.

In 64 pagina’s neemt het boek de lezer mee in het grote centrumproject, dat in 2000 begon en in 2015 werd afgerond. Het boek laat zien hoe het centrum van Lopik vroeger was, compleet met foto’s van de oude brandweerkazerne, de oude gemeentewerf, het winkelcentrum en discotheek de Manebrug. Vervolgens volgt het boek het proces: van het eerste schetsontwerp tot de informatieavonden en de uiteindelijke handtekening die de start markeerde. De Lopikse fotograaf Leo Bennis was erbij toen de sloophamer in de panden ging, en volgde ook de bouw op de voet. Van de eerste steen tot het hoogste punt en de laatste stoeptegel. Zijn foto’s laten zien hoe het centrum is omgevormd tot een nieuw kloppend hart. De vormgeving van het boek is verzorgd door Kontakt Creatie, De Groot Drukkerij tekende voor het drukwerk.

Het boek is op zaterdag 14 november 2015, tijdens de officiële opening van het nieuwe centrum, door wethouder Spelt overhandigd aan een oud-bewoner en een nieuwe bewoner van wat nu het Koning Willem-Alexanderplein is. Het boek is voor 7,50 euro te koop bij The Read Shop in Lopik.


Lopik_eindresultaat1
Lopik_eindresultaat2 Lopik_start Lopik_straat