Leerdam. nr. 2

Date:30 okt 15
Tags:

Bikkelend naar de top. Dat is het thema van het tweede stadsmagazine Leerdam. Deze uitgave zet Leerdam. vier jonge, ambitieuze topsporters in de schijnwerpers. Ze hebben allemaal minstens een nationale titel op zak, en combineren een zwaar trainingsschema met een fulltime baan, studie of middelbare school. Fotograaf Hans van Vrouwerf maakte prachtige portretten van deze Leerdamse sporters.

Andere bikkels zijn de glasblazers in de Leerdamse glasblazerijen. Alleen door doorzettingsvermogen en kracht kun je dit eeuwenoude ambacht meester worden. Leerdam. regelt een bijzondere ontmoeting tussen meesterglasblazer Arie van Loopik, zijn oud-pupil en meesterglasblazer Marco Lopulalan en diens pupil Ziggy Spronk. Drie generaties glasblazers die vertellen over hun opleiding. Ook Marinke van Zandwijk vertelt over hoe zij als 14-jarig meisje gegrepen werd door het warme glas, en hoe ze het ambacht spelenderwijs leerde.

Verder in deze Leerdam.: Fotograaf Alice Wolfs maakte weer een flitsende modeshoot met Leerdamse modezaken, aandacht voor vrijwilligers van De Zonnebloem en het Nationaal Glasmuseum, nieuwtjes uit het centrum en natuurlijk een lijvige uitagenda met alles wat er tot en met het voorjaar te doen is in de Glasstad. Inclusief agenda van Stadspodium GO.