Olivier, nr. 5

De lifestyleglossy van de Bommelerwaard duikt in dit vijfde nummer in de hippische wereld. We bezoeken hengstenstation Van Uytert, waar werkelijk tophengsten te vinden zijn. Joop van Uytert vertelt honderduit over zijn beste hengst ooit: Gribaldi. Beter bekend als ‘de vader van’ het beroemde Nederlandse dressuurpaard Totilas.

Daarnaast zetten we alle hens aan dek voor een interview met Joop Doomernik die in Zaltbommel prachtige zeilboten uit de Draken-klasse bouwt. Een oud ambacht dat hij tot in de puntjes beheerst. We blijven op het water voor een kijkje achter de schermen bij de Volvo Ocean Race. Schouten Global, de moederorganisatie van Schouten en Nelissen uit Zaltbommel, is namelijk sponsor van het Nederlandse Team Brunel dat deelneemt aan de Volvo Ocean Race in 2014-2015.

Verder gaan we op ontdekkingstocht in natuurgebied de Lieskampen. De ideale plek om uit te waaien, te wandelen en te schaatsen. Terwijl koning winter de Lieskampen (hopelijk) omtovert tot schaatsparadijs warmen wij ons bij de kachel in een karakteristiek huis in de Bommelerwaard. Waar we uiteraard een mooie reportage van maken.

Ook net gestarte ondernemers krijgen de kans om hun jonge bedrijf onder de aandacht te brengen onder de noemer ‘Puppies’. We vergeten ook niet om te schrijven over leuke restaurants en winkels die het binnenlopen waard zijn. Op deze manier willen we gevarieerd beeld schetsen van de ondernemende regio.