Olivier, nr. 6

Date:01 okt 15
Tags:

De lifestyleglossy van de Bommelerwaard neemt deze keer plaats aan de keukentafel van de gebroeders Van Bruchem in Zaltbommel. Bij deze metaalhandel voelde Olivier zich als in het sprookje ‘Klein Duimpje en de Reus’. Een verhaal over metershoge transformatoren, bergen koper en blik en hoe je als ukkie tóch hele grote dingen kunt doen.

Power to the pieper
Verder neemt Olivier een kijkje achter de schermen bij aardappelgroothandel Jac van den Oord in Ammerzoden, waar Leon van den Oord vol overtuiging campagne voert voor de pieper. Hij houdt van de Hollandse superfood, en hoopt dat het Nederlandse publiek de aardappel weer een grotere plek geeft in het weekmenu. Hij leidt Olivier rond in zijn grote aardappelhotel en geeft zo een mooi beeld van wat er allemaal gebeurt voordat de aardappel in de supermarkt ligt.

Klussen
In deze uitgave keek Olivier ook binnen in het Velddrielse luikjeshuis van Paul en Rolanda Boender, die samen met aannemer Robbemondt hun droomhuis bouwden. Olivier kluste even mee met de Maasdrielse brandweermannen die de oude Ford brandweerwagen renoveren en ging op bezoek bij de ooievaars in Rossum.

Tel daar een groot aantal inspirerende bedrijfsportretten en een feestelijke modeshoot in de 100-jarige Speeltuin Nederhemert bij op, en er ligt weer een blad dat het mooiste uit de Bommelerwaard heeft gebundeld. Veel leesplezier!