Olivier, nr. 7

Date:01 apr 16
Tags:

De Bommelerwaard staat onder andere bekend om zijn champignonkwekerijen. Olivier bezoekt De Hopwaag en leert alles over het kweken van champignons en creatief ondernemerschap. Want De Hopwaag is veel meer dan alleen champignons! Han en Margo van Hemert runnen ook natuurspeeltuin Hoppies en maken zich sterk voor de promotie van de champignon. Dat doen ze onder andere door het geven van kookworkshops en het uitdelen van gratis recepten.

Olivier neemt verder een kijkje achter de schermen bij Brandwijk Kerstpakketten en bezoekt de meubelmakerij van Heijdijk Meubelen in Nederhemert, waar Dirk Oomen prachtige oude bomen voor het goede doel omtovert tot unieke meubels.

Nu het voorjaar is aangebroken, is het ook weer tijd om naar buiten te gaan. Wat te denken van De Neswaarden? Een bijzonder stukje Bommelse natuur waar recreatie en natuur samenkomen. Kinderen kunnen er heerlijk spelen en volwassenen vermaken zich zonnebadend in het zand of gras of maken er een leuke wandeling of fietstocht. Het voorjaar is ook de tijd om de tuin aan te pakken. Olivier is te gast bij de monumentale boerderij Den Hoek in Gameren, waar een bijzondere hooiberg staat én een prachtige tuin is aangelegd.

Natuurlijk presenteren de leukste ondernemingen uit de Bommelerwaard zich in Olivier met een mooi bedrijfsportret of in rubrieken als de Bommelse Aanraders en Mooi & Lekker. Voor de modeshoot is Olivier te gast bij Kasteel Ammersoyen.