Stadsmagazine Leerdam, nr. 5

Date:28 mrt 17

De vijfde uitgave van Stadsmagazine Leerdam staat in het teken van de watertoren. Nu de verkoop van de woningen en kantoren in dit bijzondere Leerdamse monument van start is, duikt het Stadsmagazine in de historie van het bouwwerk.

Ton Hoegee
De redactie interviewt Ton Hoegee, die een groot deel van zijn leven bij de toren heeft doorgebracht. Zijn vader en ooms werkten bij het waterleidingbedrijf en Ton volgde later hun voorbeeld. Hij bleef tot zijn pensioen bij de onderneming en woont nu nog altijd naast de toren. In het Stadsmagazine vertelt hij mooie verhalen over leidingen aanleggen op ‘ellebogenstroom’ en het dagelijkse reilen en zeilen van het bedrijf.

Zijn dochter Liset haalt in het magazine herinneringen op aan haar jeugd op het watertorenterrein. Het was voor haar één grote speeltuin en ze vierde haar verjaardagsfeestje in de watertoren. Wethouder Teus Meijdam blikt terug op zijn strijd voor het behoud van de toren en projectontwikkelaar Chris van Wijk vertelt over zijn dromen voor de toren. Daarnaast komen ook de makelaars die het penthouse en kantoren in de toren en de woningen op het terrein gaan verkopen aan het woord.

Europaplein
In het vijfde Stadsmagazine is er verder uitgebreid aandacht voor de grote uitbreiding van winkelcentrum Europaplein, gaat de redactie op visite in een wel heel bijzonder huis in het buitengebied, deelt Ahmet Tufan zijn favoriete plek in Leerdam met de lezers en vertellen vrijwilligers van Jeugdbrandweer Leerdam en theaterstuk Erich und Du over de projecten waar zij zich voor inzetten.

Stadsmagazine Leerdam is een uitgave van Het Kontakt Media. Het zesde nummer verschijnt op 20 september. Interesse om te adverteren? Neem dan contact op met Max Broekhoff (06-51314935 of m.broekhoff@hetkontakt.nl) of Jolanda Smit (06-13088831 of jj.smit@hetkontakt.nl).